La doi ani de la Colectiv, un bărbat ars a murit pentru că nu s-a găsit în timp util un loc într-un spital specializat (VIDEO)

B1.ro | 12 Oct 2017, 12:52

La aproape doi ani de la oribila tragedie din clubul Colectiv cu 64 de morţi şi aproape 200 de răniţi, Ministerul Sănătăţii nu a rezolvat încă o problemă de viaţă şi de moarte, cea a secțiilor în care sunt trataţi pacienţi cu arsuri grave.

Această carență gravă a sistemului se sănătate românesc produce în continuare tragedii, precum cea pe care o prezentăm aici. Un bărbat din Botoşani a murit pentru că medicii nu au găsit în timp  un pat liber într-o clinică unde putea fi îngrijit. O explozie din blocul unde locuia îi arsese mai mult de jumătate din trup.

Citește și: Analiza psihologului. Principele Nicolae, în lacrimi. ”A învățat multe despre viață în urma unei morți”Carmen Iohannis, în rochie scurtă la funeraliile Regelui Mihai. Cum s-a îmbrăcat Prima DoamnăÎn autobuz, o doamnă cu sacoșe: 'Du-te d***u de golan!' Gestul tânărului, viral În Timișoara și toată țara: Aniversarea Revoluției Române din 1989

Bărbatul în vârstă de 70 de ani a murit la un spital de la Iaşi, unde medicii l-au primit mai mult ca să nu aibă conştiinţa încărcată: dotările lor nu le permit să îngrijească asemenea cazuri grave. Detalii despre incident se pot citi detalii aici.

La doi ani de la Colectiv, un bărbat ars a murit pentru că nu s-a găsit în timp util un loc într-un spital specializatPentru suferind a fost găsit un pat la o clinică specializată de la Bucureşti abia la patru zile după ce fusese rănit, când starea lui se agravase şi nu mai putea fi dus cu elicopterul. Fiica bărbatului mort la un spital ce nu l-a putut trata corespunzător spune că autorităţile au pe conştiinţă toate vieţile care nu au putut fi salvate din cauza lipsurilor din Sănătate.

Dana Zamfir, fiica bătrânului decedat a declarat: „A fost Colectivul, s-a făcut tam-tam mare atunci și ce s-a rezolvat, au murit atâția oameni atunci și nu s-a făcut mai nimic, s-a inaugurat ceva, o secție nouă?” potrivit Digi24.

Bărbatul a fost rănit grav la jumătatea lunii trecute, când blocul în care locuia a fost distrus de o explozie puternică provocată de scurgeri de gaz metan. Trei locatari au fost răniţi, iar supravieţuitorii sunt îngroziţi: puteau fi în locul vecinului pentru care nu s-a găsit loc la timp la spital.

Citește și: O femeie a aflat de la medicul de familie că e moartăUltimul drum al Regelui, plin de buruieni şi gări în paragină (VIDEO)IMAGINI EMOȚIONANTE. În GENUNCHI și în lacrimi, românii și-au luat adio de la Regele Mihai (GALERIE FOTO)

Este regretabil faptul că nici astfel de tragedii nu pot sensibiliza autoritățile spre a demara o reală reformă a sistemului medical românesc, potrivit standardelor europene. 


 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Eveniment
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate