Kovesi, despre criticile IJ după controlul la DNA: Nici măcar adresa site-ului Direcției nu a fost scrisă corect

B1.ro | 13 Oct 2017, 11:08

Laura Kovesi a venit la sediul CSM pentru a-și prezenta, în fața Secţiei pentru procurori, punctul de vedere despre raportul Inspecţiei Judiciare privind activitatea conducerii DNA. Procurorul șef al Direcției a respins acuzațiile din acest raport, pe care le-a catalogat ca fiind nereale și neadevărate.

"Mi s-a spus că am obstrucționat controlul. Eu nu țin dosare în biroul meu, sunt pe secții. Mă întreb: se poate ca o eroare de comunicare să fie reținută ca o abatere?", s-a întrebat retoric Kovesi.

Citește și: "Regret! Prefer să fiu MOARTĂ". PRIMELE DECLARAȚII ale CRIMINALEI de la METROU, după faptele comise. Magdalena Șerban a mai spus că ... 'Îmi iubesc soțul dar are tot felul de fantezii, iar eu nu sunt genul ala de fata. Ultima data m-a ingramadit când...'Un vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăSe schimbă vremea! DE DUMINICĂ VINE IARNA (VIDEO, FOTO)

Aceasta a respins și acuzația potrivit căreia procurorii DNA au dosare nelucrate: "Care dosare? În ce perioadă. Sunt 30 de dosare, 2% din total. Sunt procurori care au 70-80 de doare în lucru, nu pot să lucreze în fiecare zi la ele”.

Kovesi a mai susținut că raportul a fost redactat în mod superficial și, drept exemplu, a susținut că în document nici măcar adresa de internet a DNA nu a fost scrisă corect: "Revenind la modalitatea superficială în care s-a redactat acest raport. S-a verificat și biroul de presă, nici măcar adresa site-ului nu a fost scrisă corect, și nu s-a greșit doar o literă".

Laura Kovesi a mai afirmat că nu există un raport de control unic, iar concluziile nu sunt unitare și armonizate: "Prima noastră observație vizează această chestiune — că nu există un raport de control unic, dar mai mult decât atât nu există concluzii unitare și armonizate. Vedem că în actele de control concluziile sunt diferite pe aceeași chestiune, chiar dacă structura de parchet este unică, problema identificată este unică, concluziile inspectorilor sunt diferite".

"E interesant că toate greșelile sunt în minus, nicio greșeală în plus. Câteodată ne putem întreba de ce toate sunt în minus", a mai punctat șefa DNA.

Citește și: IMAGINEA ZILEI! Cum așteaptă pasagerii metroul! Impact psihologic puternic asupra bucureștenilor! (FOTO)”Un stat mort în care nu mai contează simbolurile”. Cum ȘI-A BĂTUT JOC statul român de ULTIMUL DRUM al ultimului șef de stat din timpul celui de-al Doilea Război Mondial (VIDEO)Mașină de poliție răsturnată peste un taxi, pe o stradă din Capitală (FOTO)

La ședința CSM participă și Ministrul Justiției, Tudorel Toader. (Detalii AICI)

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Eveniment
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate