Jurnalista Cristina Bazavan, după ce Mircea Badea i-a făcut javre pe studenți: Nu există scuză pentru un asemenea limbaj. Nu există motiv moral să nu iei atitudine să-i spui unui coleg că a derapat în acest hal

B1.ro | 19 Feb 2017, 11:43

Jurnalista Cristina Bazavan comentează, într-un articol postat pe blog-ul personal, faptul că Mircea Badea i-a numit pe studenți ”javre”, într-o postare pe Facebook, în contextul discuțiilor despre condițiile în care aceștia pot beneficia de gratuitate la transportul cu trenul.  

Începând prin a sublinia că „dacă o greșeală foarte mare și foarte gravă nu e semnalată, oamenii vor crede că e ceva normal să existe”, Bazavan dă câteva exemple ale unor jurnaliști străini care au fost sancționați dur după ce au avut un comportament similar cu al lui Badea. 

Citește și: Alertă falsă: Cine este bărbatul care susținut că se află o bombă într-un avion de pe Aeroportul din Cluj Moarte suspectă în Giurgiu: Cadavrul unui bărbat, găsit în DunăreEste la un pas de eliberarea condiționată deși nu a plătit nimic din prejudiciu: Un fost ministru ar putea ieși în curând din închisoare 

”1. Emily Austen, reporter sportiv la Fox TV, a fost concediată după ce într-un live pe fb pentru un canal care nu avea legătura cu stația ei (fusese invitată să comenteze) a spus despre mexicani «nici măcar nu știam că sunt atât de deștepți».

2. Octavia Nasr – senior editor la CNN a fost dată afară de postul de televiziune ca urmare a unui mesaj pe Twitter care a fost considerat defăimător. În el își exprima regretul pentru moartea unuia dintre liderii Hezbollah. Nasr și-a cerut scuze mai târziu, dar CNN a concediat-o pentru  că a fost afectată credibilitatea ei ca senior editor pentru Orientul Mijlociu.

3. Gavin Miller – un prezentator radio din Australia a fost dat afară dupa ce a făcut remarci jignitoare la adresa unei persoane care era împotriva căsătoriilor persoanelor de același sex. Directorul stației radio a specificat într-un comunicat că nu își dorește asemenea remarci urâte la adresa unei persoane să fie făcute de un angajat al lui, indiferent de subiect și chiar dacă sunt în social media, nu în direct la radio.

Citește și: Ceremonie cu fast: Președintele Iohannis, prezent la cea mai mare întâlnire a sașilorScandalul vaccinurilor se lasă cu demiteri: Florian Bodog schimbă șefii Direcțiilor de sănătate publică din cinci județe "OZN-ul" Olguței, DEFECT! Acoperișul stadionului de ZECI DE MII DE EURO, montat greșit (VIDEO)

4. Catherine Deveny o editorialistă de la ziarul The Age din Australia a fost concediată după ce a postat pe twitter un comentariu defăimător în timpul unei gale de premiere locale în august 2010. Jurnalista care este și stand up comedian a scris atunci că una dintre premiante ar trebui să aibă parte și de ceva sex. Premianta avea 11 ani la momentul respectiv. Deveny a spus că ceea ce a scris e satiră, pamflet, dar redactorul șef a concediat-o precizând într-un comunicat că nu a respectat standardele morale și profesionale ale publicației sale”, sunt cele patru exemple date de jurnalistă. 

Revenind la cazul lui Mircea Badea, Cristina Bazavan precizează că nu este pentru prima dată când acesta folosește un astfel de limbaj în postările sale de pe Facebook, subliniind că realizatorul TV se bazează pe faptul că nu există vreo reglementare referitoare la exprimarea din mediul online. De asemenea, jurnalista susține că Badea ar trebui atenționat de colegii să că atitudinea sa are consecințe asupra întregii echipe. 

”Mircea Badea are o mulțime de alte procese pierdute pentru defăimare. Probabilitatea ca șeful și prietenul lui să-l dea afară din televiziune este zero, deși mizeriile sunt evidente pentru toată lumea. Exemplele de mai sus sunt o dovadă că nu există justificarea – când vorbim de companii serioase de media – pe facebook/twitter la el poate să facă ce vrea. Nu există «poate să facă ce vrea când nu e la tv, poate să facă ce vrea pe pagina lui de facebook, pe contul lui de twitter». (...) cred că angajații de la Antena 3 ar trebui să aibă curajul și coloana vertebrală să le spună lui Badea și Gâdea că un asemenea comportament atrage consecințe asupra întregii echipe.

Citește și: Preotul Pomohaci NU a adus probe de nevinovăție. Cazul său va fi judecat în Consistoriul Eparhial Șeful STS, Marcel Opriș, a fost TRECUT ÎN REZERVĂ de Klaus IohannisNu scăpăm de furtuni: COD GALBEN în jumătate de țară (FOTO)

Dacă oamenii îi urăsc și disprețuiesc astăzi pe prezentatorii Antena 3, în mare parte e din cauza limbajului folosit de Mircea Badea, și abia mai apoi pentru forma în care prezintă ei informațiile la tv.

Nu există scuză pentru un asemenea limbaj. Nu există motiv moral (frica să nu-ți pierzi leafa e doar lașitate) să nu iei atitudine să-i spui unui coleg care a derapat în acest hal”, mai susține Cristina Bazavan
 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Eveniment
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Un pont pe zi
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate