În Timișoara și toată țara: Aniversarea Revoluției Române din 1989 (FOTO)

B1.ro | 16 Dec 2017, 18:18

Primăria municipiului Timişoara şi asociaţiile de revoluţionari din oraş au pregătit un program special dedicat marcării a 28 de ani de la Revoluţia Română, printre manifestări numărându-se depuneri de coroane, slujbe religioase, dar şi aprinderi de candele pe treptele Catedralei Mitropolitane, scrie Adevărul.

Programul manifestărilor dedicate Revoluţiei Române de la Timişoara a început sâmbătă, de la ora 11.00, când la Primăria Timişoara a avut lor o şedinţa festivă de comemorare a eroilor.

Citește și: Mihai Fifor, întâlnire la MAI cu Carmen Dan: Premierul interimar a anunțat când va lua o decizie în urma scandalului din Poliție Andra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia MăruțăZUCKERBERG plesnește de invidie. Un PREOT ortodox român a născocit o ALTERNATIVĂ PIOASĂ la păgânul FACEBOOK

La ora 13.00, la Opera Română din Timişoara a avut loc deschiderea expoziţiei de artă plastică cu tema “Revoluţie- Libertate”, dar şi premierea participanţilor la concursul de istorie “Revoluţia Română din decembrie 1989 în viziunea elevilor timişoreni”.

Tot sâmbătă, la ora 20.00, în Piaţa Victoriei este programat Marşul Libertăţii, un omagiu adus celor căzuţi, pe traseul Operă-Catedrală-Operă. În aceeaşi seară are loc aprinderea candelelor în memoria victimelor Revoluţiei Române din decembrie 1989 pe platoul din faţa Operei.

Candelele vor fi aşezate în formă de cruce şi va fi aprinsă câte o candelă pentru fiecare erou căzut în timpul evenimentelor din decembrie 1989.

La ora 23.45, la Biserica Martirilor are loc o Liturghie în memoria eroilor martiri.

Citește și: Imagini REVOLTĂTOARE în România Secolului XXI: Un pacient a ajuns la spital cu căruța, ambulanța împotmolindu-se în noroi (FOTO)Proteste violente la combinatul ArcelorMittal: Angajații, nemulțumiți de negocierea contractului colectiv de muncă pe 2018 (VIDEO)Gabriela Firea, întrevedere cu prim-ministrul Japoniei. Primarul General i-a fost ghid lui Shinzo Abe în Grădina Japoneză (FOTO) 

 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Eveniment
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate