Hellvig reactioneaza tarziu, dupa dezvaluirile din interiorul SRI: Se cere o comisie de ancheta in cazul Dragomir

B1.ro | 20 Oct 2017, 20:52

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, reacționează tarziu la dezvaluirile din interiorul SRI din ultima perioada. Într-un comunicat de presă publicat vineri pe site-ul SRI se arată că, în ultima săptămână, Hellvig a trimis trei comunicări către Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

Prima comunicare s-a referit la aspecte ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și rezultatul scrutinului prezidențial, a doua privește gestionarea arhivei SIPA, iar cea de-a treia face referire la o comisie internă din SRI care să verifice acuzațiile făcute de Daniel Dragomir în cadrum comisiei parlamentare.

Citește și: Numire surprinzătoare făcută de Guvern: Tudose l-a pus șef la CNAS pe cel care la începutul lunii îi cerea demisia ministrului BodogGeorge și-a violat fiica. După 27 de ani, fata ajunsă femeie în toată firea s-a răzbunat crunt pe elA fost găsit mort lângă Gara deNord!Ce a făcut militarul român dezertor, în ziua în care s-a sinucisRemus Borza anticipează o înfrângere în instanță a României în fața "băieților deștepți din energie": "Statul se apară prost și ar putea deconta nota"

”Prima comunicare se referă la solicitarea altui for parlamentar, Comisiei specială de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și rezultatul scrutinului prezidențial.

În această comunicare, SRI a motivat caracterul clasificat al documentelor trimise anterior și a adus completări cu elemente neclasificate care pot fi transmise de către Comisia de control a SRI către Comisia specială.

Cea de-a doua comunicare se referă la afirmațiile din spațiul public privind gestionarea arhivei SIPA, iar SRI a trimis Comisiei o informare completă privind acest subiect.

Ultima comunicare se referă  la expunerile publice cu legătură la declarațiile lt.col.(r) DRAGOMIR DANIEL. În acest caz, SRI a solicitat Comisiei de control transmiterea oricăror elemente concrete deținute, în vederea derulării investigațiilor și cercetărilor aprofundate în cadrul unei comisii interne de verificare care a fost dispusă anterior de directorul SRI, domnul Eduard Hellvig.

Citește și: Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, noi dezvăluiri: Ce legături ar exista între generalul Dumbravă și judecători sau procurorul care îl anchetează pe Dragnea (VIDEO)Amendamentul Cătăniciu sau cum mutilează comisia lui Iordache legile justițieiDouă persoane au murit călcate de tren în județul Constanța

SRI rămâne ferm în ceea ce priveşte transparentizarea instituţională şi respectarea procedurilor de evaluare şi control intern”, se arată în comunicatul SRI
 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Eveniment
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate