Fenomen NEOBIȘNUIT la Galați! Căpșuni COAPTE, în plină iarnă

B1.ro | 12 Ian 2018, 17:15

Căpșunile din curtea casei unei femei din Galați aproape s-au copt, în mijlocul lunii ianuarie, din cauza temperaturilor neobișnuit de mari din această perioadă.

Specialiștii precizează că odată cu venirea frigului plantele își vor întrerupe perioada de vegetație, relatează News.ro.

Citește și: HALUCINANT! BĂTRÂNI, jefuiţi de comercianţi falşi: ZECI DE MII DE EURO, pentru nişte TIGĂICine este cel mai dotat român. E celebru și a șocat cu mărimea bărbăției: 30 cmPROTESTUL MASIV DIN CAPITALĂ, ÎN IMAGINI (GALERIE FOTO)

"Mi-a făcut cu ochiul căpșuna aceea care este jumătate roșie și m-am dus și m-am uitat și la celalalate și la cele din spate. Nu s-a mai întâmplat niciodată atât de devreme. Cred că în primul rând a fost foarte cald, iar pământul este bun", a spus femeia.

Șeful Grădinii Botanice din Galați, Paul Lupoaie, a explicat că fenomenul este unul neobișnuit, dar în același timp nu trebuie generalizat.

"Este o perioada interesantă din punct de vedere climatologic pentru că temperaturile în zona noastră nu au scăzut foarte mult, drept pentru care unele plante și-au continuat starea de vegetație. Sigur că este neobișnuit, dar atâta vreme cât condițiile climatice sunt favorabile plantă își continuă cursul. Este un caz singular și nu ar trebui să generalizăm și nu cred că va merge mult cu recolta respectivul pentru că temperaturile nu au cum să crească în ultima perioada și atunci plantă își va întrerupe perioada de vegetație", a explicat Paul Lupoaie.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Eveniment
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate