Domnule ministru, diferenţa între DEMOCRAŢIE și DRAGNOCRAŢIE este ESENŢIALĂ! "Lucian Romașcanu acceptă că a greșit"

B1.ro | 13 Oct 2017, 16:54

Procesul de pesedizare  a instituțiilor prinde viteză. Cel mai recent, PSD a pus ochii pe Agerpres.

Comisia de cultură a Senatului a aprobat schimbarea Legii Agerpres, iar unul dintre artizanii modificării este nimeni altul decât Lucian Romașcanu, ministrul „cancan” al Culturii, scrie Cătălin Tolontan, pe tolo.ro.

Citește și: "Regret! Prefer să fiu MOARTĂ". PRIMELE DECLARAȚII ale CRIMINALEI de la METROU, după faptele comise. Magdalena Șerban a mai spus că ... 'Îmi iubesc soțul dar are tot felul de fantezii, iar eu nu sunt genul ala de fata. Ultima data m-a ingramadit când...'Un vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăSe schimbă vremea! DE DUMINICĂ VINE IARNA (VIDEO, FOTO)

Romașcanu a reacționat printr-un comunicat la dezbaterea despre capturarea politică a Agerpres.

”Îmi doresc ca Agerpres, împreună cu TVR și SRR, să reprezinte organisme profesioniste de comunicare ale statului român”, spune ministrul.

Formularea lasă să se înțeleagă exact ce a îngrijorat  sfera publică atunci când PSD a eliminat taxa pentru TVR și pentru Radio România!

Toate organismele profesionale, ONG-urile, de la CJI la Active Watch, și vocile preocupate de media au semnalat că din momentul în care guvernul va finanța de la buget jurnalismul public, el va avea senzația că îl deține!

Citește și: IMAGINEA ZILEI! Cum așteaptă pasagerii metroul! Impact psihologic puternic asupra bucureștenilor! (FOTO)”Un stat mort în care nu mai contează simbolurile”. Cum ȘI-A BĂTUT JOC statul român de ULTIMUL DRUM al ultimului șef de stat din timpul celui de-al Doilea Război Mondial (VIDEO)Mașină de poliție răsturnată peste un taxi, pe o stradă din Capitală (FOTO)

Înr-un comentariu postat azi chiar la articolul cu pricina, ministrul revine și recunoaște că a folosit o sintagmă nefericită: "Multumesc pentru publicarea comunicatului! Legat de „ale statului” spun doar ca imi doresc legi care sa le permita sa se profesionalizeze chiar daca sunt finantate de stat. Ai dreptate, nu sunt ale statului, sunt ale tarii, ma refeream la finantare. Influenta politicului este daca jurnalistii permit asta, indiferent unde lucreaza. Sper ca noile legi pe care mi le doresc sa limiteze aceasta posibilitate dar, repet, jurnalistul decide”.

”Ceea ce vreau să las în urmă, de fapt, este o profesionalizare a jurnalismului public. Voi continua să lucrez pentru modificarea legii, vom ține cont de ce ne-a semnalat CCR și mă voi strădui să-mi conving colegii ca TVR, RRA și Agerpres să devină cu adevărat ce trebuie să fie”, a adăugat, într-o convorbire telefonică, ministrul Romașcanu.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Eveniment
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate