Cine e ÎNLOCUITOAREA lui Sevil Shhaideh. Ministrul nu a mai participat la ultima ședință de guvern înainte de remaniere

B1.ro | 11 Oct 2017, 16:21

Miercuri a avut loc ultima ședință de guvern înainte de remanierea anunțată de premierul Mihai Tudose. Unul din principalii miniștri vizați pentru schimbare, Sevil Shhaideh, nu participă la aceasta.

Ministrul Dezvoltării și-a delegat atribuțiile către un secretar de stat și nu s-a prezentat la Palatul Victoria pentru ședință. De altfel, Sevil Shhaideh a fost prezentă miercuri la sediul DNA pentru noi declarații în dosarul Belina unde are calitatea de suspect, fiind acuzată de abuz în serviciu. (Detalii AICI)

Citește și: Iordache îl salvează pe toți: 675 de politicieni ar scăpa de dosarele de incompatibilitate prin noua lege ANI (VIDEO)Ce a făcut acest polițist cu trandafirii aruncați spre sicriul Regelui. Merită respectul tuturorKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutGabriela Firea și Florian Bodog au inaugurat NOUL SPITAL de Ortopedie. Construcția noului spital a reprezentat o INVESTIȚIE de ... (VIDEO)

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, şi-a delegat pentru o zi atribuţiile secretarului de stat în MDRAPFE, Sirma Caraman. Aceasta i-a ținut locul în ședința de Guvern, după ce Shhaideh a fost la DNA, conform stiripesurse.ro.
Sirma Caraman este din Tulcea, de acolo fiind promovată, în martie 2014, de Victor Ponta, pe atunci premier, în funcția de secretar de stat în ministerul Dezvoltării, condus la acea vreme de Liviu Dragnea.
Născută pe 22 martie 1954, Sirma Caraman a absolvit, în anul 1977, Academia de Ştiinţe Economice Bucureşti. A urmat studii postuniversitare în Managementul administraţiei publice (între 2002 şi 2003) şi în Managementul proiectelor (între 2008 şi 2009).
Activitatea profesională a început-o în 1977, ca economist la Direcţia comercială a Judeţului Tulcea, funcţie pe care a ocupat-o până în 1989. Timp de un an, între 1989 şi 1990, a fost contabil-şef la Direcţia comercială din cadrul Instituţiei Prefectului - Judeţul Tulcea. Între anii 1990 şi 1992, a fost director adjunct la Direcţia comercială a aceleiaşi prefecturi. În perioada 1992 - aprilie 2014, a ocupat funcţia de director economic al Direcţiei Economice, Buget-Finanţe din cadrul Consiliului Judeţean Tulcea.

În martie 2014 a fost numită secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Potrivit declaraţiei de avere completate în mai 2015, Sirma Caraman are cotă parte de ½ dintr-un teren intravilan situat în Tulcea, în suprafaţă de 911 mp, cota parte de 1/1 dintr-o casă de locuit de 284 mp, în Tulcea, şi cota parte de 1/3 dintr-un apartament de 68 mp, în Constanţa. În anul 2014, a donat către o persoană fizică un teren extravilan de un hectar.

Joi, în urma CEx-ului PSD, premierul Mihai Tudose urmează să anunțe modificările pe care dorește să le facă în formula guvernamentală. Principalii vizați pentru remaniere sunt Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, ministrele cercetate în dosarul Belina, dar și Viorel Ilie, care este implicat într-un alt dosar penal la DNA. De asemenea, premierul a anunțat că vor mai fi schimbați și miniștrii care cauzează probleme de imagine executivului.

Citește și: CUTREMUR în România, în această dimineață! VEZI magnitudinea și ZONELE unde s-a RESIMȚIT seismulOperațiunea pe repede înainte până de Crăciun: PSD nu ține cont de oamenii din stradă și se grăbește să mai aducă o serie de modificări în justiție (VIDEO)CINE este SOCRUL fostului principe NICOLAE: S-a bătut contra TĂIERILOR DE PENSII făcute de Guvernul BOC (FOTO)

Această dorință a premierului Tudose a iscat un scandal la vârful PSD, fiind cunoscut felul în care aproape întreg partidul și-a arătat susținerea pentru Sevil Shhaideh și Rovana Plumb imediat după începererea cercetării penale a DNA.
 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Eveniment
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate