ACARUL PĂUN: Poliţistul care l-a scăpat pe Avraham Morgenstern, acuzat de favorizarea făptuitorului. Și șefii săi au fost sancționați

B1.ro | 12 Aug 2017, 13:33

Polițistul care se ocupa de supravegherea lui Avraham Morgensten, condamnat la 8 ani de închisoare, dar de negăsit de trei luni, este acuzat că nu și-a exercitat corespunzător atribuțiile de serviciu, pentru că nu a sesizat instanța imediat ce a constatat că afaceristul a încălcat controlul judiciar. Agentul este acum suspectat de favorizarea infractorului, iar șefii săi, de la Secția 6 de Poliție, au fost retrogradați.

”Pe cale administrativă, doi ofiţeri cu funcţii de conducere au fost trecuţi în funcţii inferioare, respectiv adjunctul Secţiei 6 şi şeful Secţiei 6. (...) Pe parcursul activităţii de control judiciar, în ultima perioadă a desfăşurarării, respectiv de la data neprezentării inculpatului, au fost constatate anumite deficienţe în sarcina poliţistului desemnat cu această activitate, sens în care au fost dispuse măsuri de natură disciplinară, respectiv demararea procedurii de cercetare prealabilă a persoanelor responsabile cu coordonarea şi executarea acestei activităţi de control judiciar”, a explicat Marius Voicu, șeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, citat de gandul.info.

Citește și: Mai multe proprietăți ale lui Dorin Cocoș, scoase la licitațe pentru a acoperi projudiciul din dosarul Microsoft: Ce sumă a recuperat ANAFLa Ploiești vor fi aduse rachete cu rază scurtăDeva: O vijelie puternică a desprins două acoperișuri de bloc

Voicu a mai precizat că există și o sesizare către o unitate de parchet, pentru ca într-o anchetă a unui procuror ”să se stabilească gradul de vinovăţie şi de ce anume se face vinovat un poliţist sau altul”.

Precizarea vine după ce DNA a sesizat Parchetul General, MAI, IGPR şi DGPMB, pentru că omul de afaceri Avraham Morgenstern a dispărut, deşi era sub control judiciar, iar poliţiştii au anunţat instanţa de judecată abia după 15 zile de lipsa acestuia.

Procurorii anticorupţie au sesizat faptul că afaceristul ar fi trebuit să se prezinte la Poliţie în 15 mai, potrivit programului stabilit în cadrul controlului judiciar, dar nu a făcut-o. Curtea de Apel Bucureşti a fost sesizată de către poliţişti abia în 30 mai şi numai ca urmare a celor dispuse de această instanţă la termenul din 19 mai.

Citește și: Forțele armate canadiene trimit militari și avioane la ConstanțaS-a constituit componența Consistoriilor arhierești care vor judeca cazurile de abatere de la regulile Bisericii Jandarmeria Română execută misiuni preventive la metrou

Vineri, Avraham Morgenstern a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare și la plata unui prejudiciu de 10 milioane de euro. (Detalii AICI)

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Eveniment
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate