Zilieri, nu vă fie frică chiar de plata-i mică! Asistații sociali POT PRESTA munci sezoniere fără teama că-și vor pierde ajutorul de la stat

B1.ro | 13 Oct 2017, 14:47

După ce marți, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) a dat un comunicat în care avertiza că nu pot fi angajați zilieri la muncile agricole din pricina felului în care legea reglementează regimul de activitate al “asistaților social”, opinia publică a sărit în aer și apoi la beregata celor care "nu vor să muncească pentru că pierd ajutoarele sociale".

Jurnalista Diana Oncioiu, a luat legea de coarne și oficisalitățile la întrebări, explicând pe contul său de Facebook cum stă treaba cu munca sezonieră a celor ce beneficiază de ajutoare sociale de la stat.

Citește și: Lemnul de foc s-a scumpit cu peste 60%De ce nu se mai dă ora înapoi pe 29 octombireCe s-a întâmplat cu o fetiță în toiul unei nunți. Invitații au rămas uimițiTaxa de solidaritate, de neînțeles și pentru membrii guvernului. Marius Nica: Nu știu ce este cu această măsură Avarie majoră la Raiffeisen: Întregul sistem al băncii a picat. Carduri, bancomate, internet banking, totul de neutilizat (VIDEO)

În primul rând, să vedem ce spune legea: "La stabilirea venitului net lunar al familiei sau, după caz, al persoanei singure se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat [...] CU EXCEPȚIA veniturilor obținute din activitățile cu caracter ocazional desfășurate de zilieri în condițiile Legii nr. 52/2011."

Cu alte cuvinte, beneficiarii de venit minim garantat nu au cum să piardă ajutorul social dacă prestează muncă zilieră, pentru că acest tip de activitate este exceptată la calcularea veniturilor lunare.

În acest context, Președintele LAPAR Laurențiu Baciu pentru clarificarea situației, în condițiile în care întreg comunicatul instituției fusese construit pe premise pur și simplu false, a declarat:

Citește și: A fost desemnat câștigătorul licitației pentru cea mai mare lucrare de infrastructură din ultimii 27 de aniCutremur VALUTAR în România! La ce VALOARE a crescut EuroDedeman se retrage din Republica Moldova din cauza birocrației

"Eu nu puteam în acel comunicat să arăt cu degetul. Vă spun eu care e treaba. Oamenii aceștia nu vin la muncă. Autoritățile locale nu le spun cum stau lucrurile. Le ascund informațiile legate de ajutorul social pentru a-i exploata și manipula după bunul lor plac. Beneficiarii sunt în necunoștință de cauză”.

Există o foarte mare confuzie în ceea ce privește ajutorul social inclusiv în rândul autorităților. Totul stă în pixul primarului, deși e greu de înțeles cum poate fi interpretată diferit o prevedere legală de exceptare. Dacă ajutorul social nu se pierde de către cei care prestează muncă zilieră, căci așa ne spune legea, cum poate atunci un primar să decidă altfel? , punctează Diana Oncioiu pe finalul luării ei de poziție.

Așadar, nu luați pe nemestecate ce spun cei ce nu se obosesc să știe ori să înțeleagă o lege. Dacă sunteți beneficiarul unui ajutor de la stat, puteți munci sezonier fără nicio grijă!

Citește și: Președintele Consiliul de Administrație al Romgaz a demisionat. Cine este noul șef al companieiPatronii IMM sunt împotriva introducerii taxei de solidaritate: Toţi angajatorii sunt trecuţi automat în clasa de risc cel mai ridicatS-au ieftinit ţigările. Lista completă de preţuri

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Economic
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate