TAXA PE APĂ DE PLOAIE! În lunile ploioase, facturile sunt enorme

B1.ro | 13 Oct 2017, 14:09

“Daca taxa pentru apa de ploaie va fi mai mica, si Primaria va fi fericita”, a spus edilul, precizând că, în anul 2016, Primăria a plătit pentru apa de ploaie aproximativ 2.3 milioane de lei.

Citește și: Shinzo Abe a venit în România însoțit de reprezentanții a 20 de companii japoneze: LISTA firmelor Andra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia MăruțăDepinde calitatea/gustul mancarii din restaurante de echipamentele din bucatarie?

“Sa stiti ca nu doar brailenii platesc pentru apa de ploaie. Si Primaria Municipiului Braila plateste pentru apa de ploaie. Nu pot sa va spun exact in metri patrati pentru ce suprafata platim, dar in anul 2017, Primaria municipiului Braila a platit la CUP Dunarea 2.286.961 lei pentru apa de ploaie – asta inseamna 22 miliarde lei vechi. Este taxa pentru ceea ce inseamna domeniul public pe care noi il avem si pe care se scurge apa de ploaie. Cu siguranta daca taxa pentru apa de ploaie va fi mai mica, si Primaria Municipiului Braila va fi fericita, iar eu, ca primar, voi avea mai multi bani pentru alte investitii.

Complet taxa pe apa de ploaie nu poate fi eliminata, avand in vedere ca apa de ploaie ajunge in statia de epurare si trebuie facute niste cheltuieli pentru deversare ei, ca si apa curata, in Dunare. Numai ca din punctul meu de vedere, si este un punct de vedere personal, actualele formule de calcul nu sunt unele corecte. Raportarile Institutului National de Meteorologie au produs foarte mari nemultumiri atat in randul populatiei, cat si al nostru, ca institutie publica, pentru ca noi consideram ca raportarile nu reflecta intocmai situatia de la Braila si acest lucru a dus la includerea in facturi a unor sume care din punct de vedere legal sunt corecte, dar din punct de vedere al moralitatii sunt discutabile. Urmeaza sa avem mai multe discutii, pentru ca vrem sa procedam in mod legal, vrem sa modificam anumiti coeficienti pentru ca oamenii sa plateasca mult mai putin”, a spus Dragomir, potrivit infobraila.

 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Economic
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate