Românii lenevesc pe ajutoare sociale! Proprietarul City Grill aduce nepalezi pentru a lucra în restaurantele din Bucureşti

B1.ro | 11 Oct 2017, 12:55

E criză pe piața forței de muncă. Patronii se plâng că nu mai găsesc români calificați pentru a lucra în agricultură, în industria restaurantelor sau chiar ca zilieri, preferând să stea acasa și să primească ajutoare sociale.

Spre exemplu, antreprenorul Dragoș Petrescu , care controlează grupul City Grill, va aduce mai mulți străini pentru a lucra în restaurantele sale.

Citește și: Angajații uzinei Ford din Craiova acuză compania că le impune o renegociere DEFAVORABILĂ a lefurilor, odată cu trecerea contribuțiilorÎn plin scandal, Principesa Margareta s-a dat de gol în timpul înmormântării RegeluiKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutPSD-ALDE aruncă țara în datorii: Guvernul pregătește împrumuturi externe de 8 miliarde de euro în următorii 2 ani

„Avem în derulare recrutarea a 12 ne­palezi care să lucreze în restaurante, am apelat la o agenţie. Procesul durează în­tre opt şi nouă luni. Îi plătim cu sa­la­riul mediu pe economie“, a spus Dra­goş Petrescu pentru ZF

În vara acestui an, propirtarii de podgorii nu au găsit zilieri pentru culesul strugurilor.

„Situația este destul de grea cu oamenii. Din an în an, am avut probleme din ce în ce mai mari. În primul rând, ei nu înțeleg că ajutoarele alea sociale pe care le primesc, li se dau și dacă sunt evidențiați de noi în registrul muncitorilor”, a declarant Horia Furtună, proprietar de podgorie. (Detalii AICI)

De asemenea, în ultima vreme un lanț de supermarketuri anunță că oferă recompensă daca le aduci un om pe care să-l angajeze. (Detalii AICI)

Citește și: Încep RESTRUCTURĂRILE! O cunoscută fabrică din România se ÎNCHIDE în ianuarieDirectorul general al Romgaz a fost demisRomânia detronează Franţa la producţia de PORUMB: Suntem primii din Europa!

În România, sunt peste 20.000 de locuri de muncă vacante.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Economic
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate