Previziuni APOCALIPTICE: Valul scumpirilor va lovi România! Ce spun SPECIALIȘTII

B1.ro | 12 Ian 2018, 20:36

La început de an specialiștii lansează previziuni sumbre pentru economia Romaniei. Deprecierea leului şi importurile masive de alimente vor face ca mâncarea, carburanţii, electricitatea şi gazele să ajungă la preţuri-record.

Cum am ajuns în această situație? Specialiștii arată cu degetul spre creșterea importurilor:

Citește și: Funcţionarii ANAF, pe Facebook la fel ca la ghişeu: Se va răspunde la întrebările postate până la ora 16.30. Zeci de nelămuriri, rămase fără răspuns (FOTO)Cine este cel mai dotat român. E celebru și a șocat cu mărimea bărbăției: 30 cmCărtărescu: Declarația 600 este o aberație fiscală și o insultă / Petiție pentru retragerea formularului

"Importăm 70% carne, deci preţul creşte! Importăm cam 20% lapte, preţul creşte! Creşterea preţului la combustibil, acum creşterea preţului la gaze, creşterea preţului la energie electrică. Eu am spus întotdeauna că toate acestea în mod normal în preţul unui produs alimentar înseamnă 6%", a  explicat un economist pentru observator.tv.

Previziunile sunt în ton cu evoluția, deja consemnată în 2017. În ultima lună din 2017, energia electrică s-a scumpit cu 12%, iar preţul combustibililor a crescut cu aproape 6%. Şi transportul aerian este mai scump.

În 2017 alimentele de bază s-au scumpit de la o zi la alta. Pe finalul anului preţul ouălor a crescut cu 43%, cel al untului cu 23%, iar fructele proaspete costau cu 10% mai mult faţă de lunile anterioare, arată cele mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
Citește și...
TOP 5 Economic
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate