Presa greacă: România și Bulgaria au beneficiat de pe urma problemelor economice ale Greciei

B1.ro | 30 Oct 2016, 10:59

România și Bulgaria au avut de câștigat de pe urma problemelor economice ale Greciei, susține publicația elenă Kathimerini, citată de inCont.

Anul trecut, depozitele bancare din Grecia au scăzut cu 23%, în vreme ce în România ele au crescut cu 8%, iar în Bulgaria cu 10%, arată sursa citată.

Citește și: Lemnul de foc s-a scumpit cu peste 60%De ce nu se mai dă ora înapoi pe 29 octombireCe s-a întâmplat cu o fetiță în toiul unei nunți. Invitații au rămas uimițiTaxa de solidaritate, de neînțeles și pentru membrii guvernului. Marius Nica: Nu știu ce este cu această măsură Avarie majoră la Raiffeisen: Întregul sistem al băncii a picat. Carduri, bancomate, internet banking, totul de neutilizat (VIDEO)

De asemenea, sute de întreprinderi mici și mijlocii din Grecia și-au retras depozitele de la băncile locale și au deschis conturi în alte state vecine. Mutarea a fost favorizată și de faptul că deschiderea unui cont bancar în România și Bulgaria este foare ușoară, dat fiind că ambele sunt membre UE. În plus, firmele au beneficiat și de asistența unor consultanți specializați.

Publicația greacă mai susține că și antreprenori și alte persoane și-au transferat economiile la instituții bancare din străinătate.

Jurnaliștii precizează că toate acestea s-au întâmplat pe fondul îngrijorărilor legate de o posibilă ieșire a Greciei din UE, în contextul controalelor impuse capitalurilor, incertitudinii politice și vacanței bancare ce a durat aproape o lună.

Citește și: A fost desemnat câștigătorul licitației pentru cea mai mare lucrare de infrastructură din ultimii 27 de aniCutremur VALUTAR în România! La ce VALOARE a crescut EuroDedeman se retrage din Republica Moldova din cauza birocrației

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Economic
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate