Presa greacă: România și Bulgaria au beneficiat de pe urma problemelor economice ale Greciei

B1.ro | 30 Oct 2016, 10:59

România și Bulgaria au avut de câștigat de pe urma problemelor economice ale Greciei, susține publicația elenă Kathimerini, citată de inCont.

Anul trecut, depozitele bancare din Grecia au scăzut cu 23%, în vreme ce în România ele au crescut cu 8%, iar în Bulgaria cu 10%, arată sursa citată.

Citește și: Shinzo Abe a venit în România însoțit de reprezentanții a 20 de companii japoneze: LISTA firmelor Andra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia MăruțăDepinde calitatea/gustul mancarii din restaurante de echipamentele din bucatarie?

De asemenea, sute de întreprinderi mici și mijlocii din Grecia și-au retras depozitele de la băncile locale și au deschis conturi în alte state vecine. Mutarea a fost favorizată și de faptul că deschiderea unui cont bancar în România și Bulgaria este foare ușoară, dat fiind că ambele sunt membre UE. În plus, firmele au beneficiat și de asistența unor consultanți specializați.

Publicația greacă mai susține că și antreprenori și alte persoane și-au transferat economiile la instituții bancare din străinătate.

Jurnaliștii precizează că toate acestea s-au întâmplat pe fondul îngrijorărilor legate de o posibilă ieșire a Greciei din UE, în contextul controalelor impuse capitalurilor, incertitudinii politice și vacanței bancare ce a durat aproape o lună.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Economic
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate