Guvernul a impus Split TVA fără ca măcar să ceară derogare de la UE: "E cel mai cumplit experiment fiscal pe care l-a cunoscut România în ultimii 27 de ani" (FOTO)

B1.ro | 13 Oct 2017, 12:20

Controversata măsură privind plata defalcată a TVA a intrat în vigoare, deși Guvernul Tudose nici măcar nu a cerut derogare de la Uniunea Europeană, susține Claudiu Năsui, într-o postare pe Facebook. Practic, România a început să facă modificări la regulile TVA, strict reglementate de UE, fără să ceară derogare în acest sens.

Deputatul USR acuză că Split TVA este cel mai cumplit experiment fiscal pe care l-a cunoscut România postdecembristă și un sistem care va închide o groază de firme mici și mijlocii.

Citește și: Angajații uzinei Ford din Craiova acuză compania că le impune o renegociere DEFAVORABILĂ a lefurilor, odată cu trecerea contribuțiilorCe a făcut acest polițist cu trandafirii aruncați spre sicriul Regelui. Merită respectul tuturorKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutPSD-ALDE aruncă țara în datorii: Guvernul pregătește împrumuturi externe de 8 miliarde de euro în următorii 2 ani

”România nu a primit derogare pentru TVA-Split, guvernul nici măcar nu a cerut-o. Asta în condițiile în care măsura este deja în vigoare. Pe 31 august 2017 guvernul PSD-ALDE a dat drumul celui mai cumplit experiment fiscal pe care l-a cunoscut România în ultimii 27 de ani prin ordonanța 23/2017 prin care a impus plata defalcată a TVA. Un sistem care va închide o groază de întreprinderi mici și mijlocii, va împinge la negru multe altele și va lăsa economia mult slăbită. Sistemul este opțional până la 1 ianuarie, dar va deveni obligatoriu pentru toate firmele plătitoare de TVA din România după această dată”, a scris Năsui, pe Facebook.

El a mai transmis că Avocatul Poporului este singurul care poate opri acest dezastru, dar refuză ssitematic să atace ordonanțele Guvernului, ca să nu supere majoritatea parlamentară care l-a numit în funcție și care îl poate și revoca oricând.

Deputatul USR susține că l-a întrebat pe comisarul european Pierre Moscovici, responsabil pentru fiscalitate (DG TAXUD) în cadrul Comisiei Europene, dacă România a cerut derogare de la directiva europeană pentru TVA, așa cum au primit Italia și Polonia atunci când au aplicat versiuni mult mai blânde ale acestui sistem.

Citește și: Încep RESTRUCTURĂRILE! O cunoscută fabrică din România se ÎNCHIDE în ianuarieDirectorul general al Romgaz a fost demisRomânia detronează Franţa la producţia de PORUMB: Suntem primii din Europa!

Foto: facebook.com/ClaudiuNasuiUSR

”Răspunsul său este descumpănitor. Vi-l atașez aici să-l vedeți. Ne spune că este în contact cu autoritățile române pe acest subiect, dar că până acum acestea nu au cerut nicio derogare de la directiva TVA. Deci România a început să facă modificări la regulile TVA, strict reglementate de UE, fără să ceară derogare. Vă reamintesc că Italia și Polonia nu doar că au cerut derogare, dar au făcut-o înainte să implementeze sistemul.

Chiar nu le-a spus nimeni în tot ministerul să ceară derogarea? Sau poate le-a spus dar au preferat să nu o ceară. Poate s-a gândit domnul Mișa că până ne avertizează UE și începem discuțiile pe derogare, trece jumătate de an, timp în care statul poate să mai ia ceva bani din economie. Orice ar fi, iresponsabilitatea actualilor guvernanți este maximă”, a scris deputatul USR Claudiu Năsui, pe Facebook.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Economic
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate