Cum s-au schimbat obiceiurile alimentare ale românilor în ultimii 15 ani (VIDEO)

B1 TV | 22 Iul 2017, 23:38

Veşti bune de la Institutul Naţional de Statistică! Românii mânâncă mai sănătos şi mai diversificat ca acum 15 ani. În prezent, oamenii ies din magazine cu mai puţină pâine, dar mai mult peşte, fructe şi legume, informează B1 TV.

Românii consumau în 2001, în medie, 32 de pâini pe lună, acum însă, doar 27. Asta înseamnă cu 1.6 kg mai puţină pâine. În acelaşi interval de timp, consumul de mălai s-a înjumătăţit, iar cel de margarină a scăzut dramatic, arată statisticile INS.

Cum s-au schimbat obiceiurile alimentare ale românilor în ultimii 15 ani

Citește și: Cum poţi primi BANI drept compensaţie pentru ÎNTÂRZIEREA zboruluiSimona Halep are în garaj 5 mașini de lux! Vezi ce bolizi conduce tenismenaRomânia va INTERZICE pungile de plastic

În ceea ce priveşte consumul de carne, românii preferă în continuare porcul şi puiul. În prezent, se consumă în medie 3,39 de kg de carne, spre deosebire de 2,18 kg, media din 2001. Iar cantitea de peşte consumată într-o lună s-a dublat.

Se consumă cu aproape 2 kilograme mai multe fructe față de 2001, de la 2,14 kg la 3,83 kg. Fructele preferate sunt bananele, merele, căpşunii, citricele şi pepenii.

Cartoful, în schimb, începe să fie tot mai puţin prezent pe mese. În 15 ani, consumul a scăzut de la 4,5 la 3 kg. Fasolea şi varza sunt şi ele în declin. În locul lor românii preferă morcovul, roşile şi ardeii.

Citește și: Bitcoin SE PRĂBUȘEȘTE: cel mai mare DECLIN din ultimele şase săptămâniShinzo Abe a venit în România însoțit de reprezentanții a 20 de companii japoneze: LISTA firmelor Depinde calitatea/gustul mancarii din restaurante de echipamentele din bucatarie?

La desert statisticile arată următoarele schimbări: se mânâncă mai multă ciocolată şi se beau de trei ori mai multe sucuri. Însă cantitea de zahar cumpărată s-a redus cu 100 de grame.

Aceste schimbări se datorează şi creşterii veniturilor. O familie câştigă, în medie, peste 2,900 de lei, spre deosebire de 500 de lei, în 2001. Însă preţurile alimentelor au crescut şi ele.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Economic
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate