ANCOM face lumină: Plata unei sume fixe pentru rezilierea contractului de telefonie mobilă, abuzivă

B1.ro | 01 Oct 2016, 14:52

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii face lumină în ceea ce privește una dintre clauzele pe care operatorii de telefonie mobilă din România o aplică destul de frecvent. Este vorba despre impunerea unei sume fixe pentru a rezilia contractul înainte de termen, clauză catalogată drept abuzivă de ANCOM, potrivit mobilissimo.ro.

ANCOM subliniază că sumele pentru rezilierea anticipată sau modul lor de calcul trebuie trecute în contract, împreună cu perioada de contract minimă, dar şi alte condiţii de încetare a contractului. ANCOM consideră abuzivă impunerea prin contract a unei sume fixe ce trebuie plătită de utilizator în cazul în care contractul se anulează unilateral.

Citește și: HAOS după demisia Guvernului: Leul se PRĂBUȘEȘTE! Milioane de români, AFECTAȚIAndra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia MăruțăAnunț ȘOC! Sute de români vor deveni ŞOMERI! Una dintre cele mai mari fabrici își ÎNCHIDE porțile

Astfel de clauze abuzive pot fi analizate de ANPC, în condițiile în care utilizatorul solicită acest lucru. De altfel, nici lipsa de precizare a unei perioade minime a contractului, precum și depășirea perioadei contractuale de 24 de luni pot fi sancționate.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Economic
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate