ANAF a început să execute silit băncile grecești pentru datorii la bugetul de stat

B1.ro | 01 Aug 2011, 17:23

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a început procedurile de executare silită în cazul mai multor bănci grecești, prezente pe piața din România, pentru datorii la bugetul de stat, conform Capital.

Astfel, a fost începută procedura de executare silită în cazul băncilor Millenium Bank, Banca Românească (National Bank of Greece) și Volksbank, Leumi Bank fiind de asemenea în atenția autorităților.

Potrivit datelor de la ANAF, Millennium Bank înregistrează o datorie de 8.000 de lei la bugetul de stat. În ciuda acestor date, reprezentanții Millennium Bank susţin că banca nu are datorii la buget, iar suma menționată în datele ANAF reprezintă o eroare a Fiscului.

"Suma de 8.000 de lei reprezintă o amendă aplicată de către ITM Cluj unei sucursale a Millennium Bank în data de 23 iunie 2010. Amenda a fost achitată de bancă în termen de 48 de ore", susţin reprezentanţii Millennium Bank.

Banca Românească are o datorie de 500 de lei la bugetul de stat, în timp ce Volksbank datorează 41.000 de lei.

De asemenea, reprezentanții Volksbank au declarat că suma reprezintă o amendă, aceasta fiind anulată de instanță.

Leumi Bank se află în atenția ANAF, cu datorii la buget de 159.997 lei, însă banca a depus cereri de compensare, acestea fiind în curs de soluționare. Acesta este și motivul pentru care executarea silită, în cazul celui mai mare datornic la bugetul de stat dintre cele patru bănci, nu a fost demarată.

ANAF a început să execute silit o serie de bănci
Embed:Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Economic
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate