APIA: În primele şase luni au fost înmatriculate de şase ori mai multe maşini rulate decât noi

B1.ro | 23 Iul 2017, 22:08

Livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale) au înregistrat, în primele şase luni din 2017, o creştere generală de 17,1% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, cifră în interiorul căreia avem autoturismele cu o creştere de 21,7%, anunţă APIA, citată de Mediafax.

Pe plan european, asistăm la o temperare a ritmului de creştere a vânzărilor de autoturisme noi. Astfel, în primele şase luni din 2017, remarcăm o creştere generală de +4,7%.

Citește și: Mulți străini din București circulă fără bilet RATB. Cum reacționează când sunt controlați De ce nu se mai dă ora înapoi pe 29 octombireCe s-a întâmplat cu o fetiță în toiul unei nunți. Invitații au rămas uimițiExpert britanic: Șofatul va fi interzis peste 25 de ani. Motivul pentru care oamenii nu vor mai avea voie să conducă Un nou EXAMEN! REGULI noi pentru obţinerea permisului de conducere

Cele mai mari pieţe (care împreună acoperă cca. 3/4 din totalul Statelor Membre UE), cu exceptia UK (-1,3%), sunt, în continuare, în teritoriul pozitiv, înregistrând după primele şase luni următoarele evoluţii: Franţa +3,0%, Germania +3,1%, Italia +8,9%, Spania +7,1%, se arată într+un comunicat al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

În România, vânzările de autoturisme realizate în primele şase luni din 2017 au fost, ca şi în anii precedenţi, susţinute de achiziţiile realizate de către persoanele juridice, ponderea acestora din total fiind de 66% (vs. 34% pers. fizice).

Comparativ cu primele 6 luni din 2016, este de remarcat faptul că au crescut atât ponderea, cât şi volumul achiziţiilor realizate de către pers. fizice (ponderea, de la 21% la 34%, iar volumul, cu 95%). Aceste cifre ne arată, de fapt, detaşarea tot mai mare a persoanelor fizice de Programul “Rabla”, care, astfel, începe să-şi reducă efectul de aşteptare pe care l-a generat în ultimii ani în piaţă.

Citește și: Profesionalism sau teribilism? Cum se joacă un bărbat cu TIR-ul în trafic (VIDEO)Șofer oprit cu focuri de armă în Capitală. Polițiștii s-au îngrozit când au descoperit ce se afla în mașină (VIDEO)Un milion de automobile Mercedes din toată lumea, rechemate la service: Ce probleme au fost descoperite 

În ceea ce priveşte autoturismele rulate (în marea lor majoritate nefiscalizate), se observă faptul că, în primele şase luni din 2017, au fost înmatriculate peste 253.300 unităţi (cca. 84% din volumul înregistrat pe întreg anul 2016), adică de 5,6 ori mai multe decât cele noi. Această situaţie se datorează, după cum APIA a şi semnalat încă de anul trecut, eliminării de la 1 februarie a.c. a Timbrului de Mediu.

Ceea ce este si mai grav insă, este faptul că s-a triplat numărul autoturismelor rulate importate cu emisii poluante ridicate (Normele Euro3 si Euro2), respectiv de la cca. 35.710 unităţi în 2016 la cca. 103.607 unităţi în 2017.

 

Citește și: Un "șmecher" cu bolid de lux și-a parcat mașina pe rampa pentru persoane cu dizabilități de la sediul "Cartel ALFA" (FOTO)Accident tragic pe șoseaua Pipera-Tunari: Un bărbat a murit ars de viu (VIDEO)Șofer de TIR agresiv, bătut și imobilizat de colegi (FOTO)

 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Auto
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate