APIA: În primele şase luni au fost înmatriculate de şase ori mai multe maşini rulate decât noi

B1.ro | 23 Iul 2017, 22:08

Livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale) au înregistrat, în primele şase luni din 2017, o creştere generală de 17,1% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, cifră în interiorul căreia avem autoturismele cu o creştere de 21,7%, anunţă APIA, citată de Mediafax.

Pe plan european, asistăm la o temperare a ritmului de creştere a vânzărilor de autoturisme noi. Astfel, în primele şase luni din 2017, remarcăm o creştere generală de +4,7%.

Citește și: Un șofer s-a ales cu dosar penal după o situație demnă de cărțile de șoferieKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutSalariu de excelență pentru Ciprian Sfichi, polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop. Cati bani primesteAccident GRAV pe calea ferată: Un tren a lovit o maşină, traficul este BLOCAT!

Cele mai mari pieţe (care împreună acoperă cca. 3/4 din totalul Statelor Membre UE), cu exceptia UK (-1,3%), sunt, în continuare, în teritoriul pozitiv, înregistrând după primele şase luni următoarele evoluţii: Franţa +3,0%, Germania +3,1%, Italia +8,9%, Spania +7,1%, se arată într+un comunicat al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

În România, vânzările de autoturisme realizate în primele şase luni din 2017 au fost, ca şi în anii precedenţi, susţinute de achiziţiile realizate de către persoanele juridice, ponderea acestora din total fiind de 66% (vs. 34% pers. fizice).

Comparativ cu primele 6 luni din 2016, este de remarcat faptul că au crescut atât ponderea, cât şi volumul achiziţiilor realizate de către pers. fizice (ponderea, de la 21% la 34%, iar volumul, cu 95%). Aceste cifre ne arată, de fapt, detaşarea tot mai mare a persoanelor fizice de Programul “Rabla”, care, astfel, începe să-şi reducă efectul de aşteptare pe care l-a generat în ultimii ani în piaţă.

În ceea ce priveşte autoturismele rulate (în marea lor majoritate nefiscalizate), se observă faptul că, în primele şase luni din 2017, au fost înmatriculate peste 253.300 unităţi (cca. 84% din volumul înregistrat pe întreg anul 2016), adică de 5,6 ori mai multe decât cele noi. Această situaţie se datorează, după cum APIA a şi semnalat încă de anul trecut, eliminării de la 1 februarie a.c. a Timbrului de Mediu.

Citește și: Nu ai TRUSĂ şi EXTINCTOR? Amenda 300 de lei! Poliţia Română ştie de ce, şoferii habar nu au Cum putem EVITA accidentele pe POLEI și ce mașini sunt predispuse la nenorociri? Sfaturi care își vor fi, cu siguranță, UTILENissan recheamă 320.000 de maşini de pe piaţa din Japonia! Care este CAUZA

Ceea ce este si mai grav insă, este faptul că s-a triplat numărul autoturismelor rulate importate cu emisii poluante ridicate (Normele Euro3 si Euro2), respectiv de la cca. 35.710 unităţi în 2016 la cca. 103.607 unităţi în 2017.

 

 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Auto
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate